Hakkımda

Fotoğrafım
Yedisinde neyse yetmişinde de o olucak olan,minicikliğinden beri vitrin camlarına aşık,hırslarına yenik düşmeyen,pamuk gibi bir kalbi olan taşlarla uğraşan,ışıltıya bayılan,şiir olmazsa olmazım diyebilen,müzik dinlemeden yapamayan kendi dünyasında atmosferinde biri =)))

27 Mart 2009 Cuma

Geology is digging through my brain...


Bundan 2 yıl öncesinde hatta nerdeyse tam bu dönemlerde jeoloji kelimesi benim için hiçbir şey ifade etmiyodu.Lise 1den kalma bilgimle yani bize öğretilene göre coğrafyanın yardımcı bilim dallarından biriydi.Öss denen o kocaaa gibi gözüken ama kendine hayrı olmayan sınavın sonucunda bu kelime hayatımın baş köşesine geçti oturdu kazanmıştım ama iyi de neydi bu jeoloji? Evet kelime anlamı yerbilimi ama bu jeologlar kimdir? Ne yaparlar? Tek işleri yolda ayağımızla tekmelediğimiz taşları incelemek mi yani? Değilmiş ... Çok şey demekmiş jeoloji =) mesela çokça taş ismi bilmek demekmiş , dünyada dünden bugüne yaşanan dönemlerin garip isimleribi bilmek demekmiş ( Devoniyen (417 myö - 354 myö)
Silüryen (440 myö - 417 myö)
Ordovisyen (495 myö - 440 myö) yada antiklinalin tepesinde petrol olabiliceğini öğrenip petrol zengini olma hayalleri kurmak demekmiş =) Belki bizler jeoloji mühendisliği öğrencileri çok çok emek harcayıp gelmedik bu bölüme ama ben Dünyanın saklı kalmış sırlarını , hergün gördüğüm bu dağın taşın nasıl oluştuğunu yani bastığım yerleri toprak diyerek geçmeyip tanıyacağımı düşünüyorum =)


2 yorum:

  1. böyle birden heyecanlanıp yorum yazma durumunda kaldım ama cidden çok heyecanladım. çünkü ben de bir jeoloji mühendisliği öğrencisiyim ve bu bölümün, jeolojinin, jeoloji mühendisliğinin ne demek olduğunu öğrenerek geldim bu bölüme. kendim tercih ettim. çok kolay birşey değil ama buna rağmen çevremdeki bir çok insanın benim mesleğimi dalga geçerek eleştirmesi çoğu zaman gücüme gidiyor. zor olması önemli olan mühendislikte diye bi düşünce var bence herkeste. evet zor olmasına zor. zemin mekaniği, kaya mekaniği, mukavemet yok mu? bizde de var. o kadar latince ismi ezberlesinler de görüyim:D valla ben daha çok konuşurum böyle. ama dedim ya benim gibi düşünen birini bulmak ve yazısını okumak çok güzel geldi. teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  2. bizim bölümümüz gerçekten çok donanımlı bir bölüm.Gerçekten bazı şeylerin nedenini biliyor olmak çok heyecan verici kimine göre dışardan sadece dağ olan bir yerin aslında ne tektonik faaliyetlerle olduğunu falan filan bilmek süper =)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails