Hakkımda

Fotoğrafım
Yedisinde neyse yetmişinde de o olucak olan,minicikliğinden beri vitrin camlarına aşık,hırslarına yenik düşmeyen,pamuk gibi bir kalbi olan taşlarla uğraşan,ışıltıya bayılan,şiir olmazsa olmazım diyebilen,müzik dinlemeden yapamayan kendi dünyasında atmosferinde biri =)))

29 Nisan 2013 Pazartesi

Şeffaf Clutch Yapımı

  Yine yemek tarifi verircesine değişik cümleler kurabileceğim bir postta daha birlikteyiz. Şimdi size son senelerde çok sık gördüğümüz şeffaf çanta trendini kendimce yorumlamamın hikayesini anlatacağım. :)
 
   Şeffaf çantalar bundan 10 sene önce sadece plaj çantası olarak kullandığımız ve günlük hayatta kullanmanın görünmez bir kuralla yasak olduğu çantalardı. Ancak son 2-3 senedir şeffaflık her anlamda daha çok ön plana çıktı. Yağmurluklar, ayakkabılar derken çantalarımıza sıçradı. Şeffaf modayı sevdiğimi daha önce şu yazımda da belirtmiştim. Zaman içerisinde şeffaf clutchların da çoğalması ve çeşitlenmesiyle bu sevgimi kendi el emeğimle ve kendi istediğim gibi bir şeyler yaparak üzerimde taşıyarak gösterme isteğim daha da arttı. Şeffaf clutch denemelerimin çoğu bana kalırsa fiyaskoydu. Taktığım ilk gün diktiklerimin dikişleri açıldı yapıştırdıklarımınsa yapışkanları tutmadı geri kalanlar ise istediğim kadar albenili durmadı çünkü elimdeki şeffaf malzeme çok ince ve kırışık/yapışık durmaya çok müsaitti. Ancak daha sonrasında bulduğum masaların üstüne konan (genelde küçük kebapçılarda/pidecilerde masanın üstünde olur)  şeffaf malzemeyle yaptığım bu son çalışma beni en çok tatmin eden oldu. Size şimdi çok basit olan yapılışını anlatmak istiyorum.




Malzemeler: Delgeç, kurdele ip, kurdelelerin ucunu yakmak için çakmak ve şeffaf malzeme




Ne yazık ki yine yapım aşamasında fotoğraf çekemedim. Ancak anlatımı çok basit. 
-Bu gördüğünüz şeffaf malzemeyi istediğiniz boyutlarda keserek katlayıp üstünde kapak olarak kalacak kadar pay bırakıyorsunuz. 
-Sonrasında kenarlarını ister göz kararı ister ölçerek yerlerini belirleyerek delgeçle deliyorsunuz
-Deldiğiniz bu deliklerden istediğiniz boyutta kestiğiniz kurdele ipi ikiye katlayıp, katlama yerinden geçirip düğüm atın yani şu şekilde;

-Kurdeleler açılmasın diye uçlarını yakıyoruz
-Son olarak kapağın tam bir çanta kapağı görevini görmesi için önce iyice kağıt katlar gibi katlıyoruz.(Ağır bir cisimle üstünden birkaç kez geçebilirsiniz) Hem dekoratif olması hem de ağırlık yapması için de kurdele ipten bir ponpon yaparak silikon tabancası ile yapıştırıyoruz ve çantamız hazııır :) 




Kendi şeffaf çantalarımdan bazıları;






Anlatımımda bir hata varsa şimdiden affedin bir de fotoğrafları telefonumla çekmek zorunda kaldım onların kalitesi nedeniyle de affedin olur mu? :)




4 yorum:

  1. büşra'cım süper olmuş bu. gerçekten çok iyi fikir. yaratıcılığına sağlık :) peki o şeffaf malzemeyi nereden buldun acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bu şeffaf malzemeyi ben Ümitköydeki sosyete pazarından (decocity'nin ordaki) aldım. Gezerken böyle havlu, masa örtüsü falan satan bir tezgahın kenarında koskocaman rulo şeklinde duruyo metreyle satıyorlar :)

      Sil
  2. seni merakla takip ediyorum sende beni takip edersen çok mutlu olurum:)
    http://modadusleri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. candy bag'ı nerden aldın orjinal mi öncelikle??:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails