Hakkımda

Fotoğrafım
Yedisinde neyse yetmişinde de o olucak olan,minicikliğinden beri vitrin camlarına aşık,hırslarına yenik düşmeyen,pamuk gibi bir kalbi olan taşlarla uğraşan,ışıltıya bayılan,şiir olmazsa olmazım diyebilen,müzik dinlemeden yapamayan kendi dünyasında atmosferinde biri =)))

12 Eylül 2011 Pazartesi

Bisküviyi Çaya Yatay Bandırın

Bir sürüüü yeni kitap aldım bunlardan biri de Bisküviyi Çaya Yatay Bandırın isimli kitap.Kitap bize günlük hayata dair 104 garip bilimsel gerçekler nelermiş onları anlatıyor.Bende kitaptan beğendiğim bir bilimsel gerçeği seçtim ve sizinle paylaşmak istedim canlarım.


İNSANLARIN NASIL EL SIKIŞTIKLARINA DİKKAT EDİN (VE KENDİLERİNE GÜVENSİZLİKLERİNİ HİSSEDİN)
 
    Zaten şüphelendiğimiz konu sonunda bilimsel olarak da ispatlandı: Zayıf el sıkışan kişiler zayıf karakterlidir.Alabama Üniversitesi'nde dört kişi,el sıkışmalarını yorumlamak üzere bir aylık kursa katıldılar.Zor bir iş,çünkü el sıkışırken geçen kısacık sürede bu dörtlü;tutuşun gücüne,süresine,neme ,göz temasına ve "kavramanın tümüne" dikkat etmek zorundaydı.Eğitimden sonra , bu deneyden habersiz 112 öğrenciyle el sıkıştılar.Bu teste katılan öğrencilere o gün daha önce bir kişilik testi yapılmıştı.Sonuç?Çekingen öğrenciler zayıf bir biçimde el sıkışırken,dışa dönük öğrencilerin güçlü bir tutuşu vardı.Bu hem erkekler hem kadınlar için geçerliydi.


W.F. Chaplin , J.B.Philips , J.D. Brown , N.R. Clanton ,J.L. Stein,"Handshaking,gender,personality and first impressions"[El sıkışma,toplumsal cinsiyet,kişilik ve ilk izlenimler], Journal of  Personality and Social Psychology 79 (2000),s.110-117

2 yorum:

  1. im de favorim olan bir tercih :)))çok şey öğrendim :))

    YanıtlaSil
  2. NTV yayınlarından çıkan kitaplar çok güzel."Zeki Olduğunu Düşünüyor musun?" diye bir kitap var yine NTV yayınlarından onu da tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails